Локомотив и Ботев направиха 1:1 в 113-то Пловдивско дерби и. Ботев откри с гол на Виктор Генев в 26-та минута, а Венсан Марсел в 54-та успя да изравни.

В 13-та минута Маркиньос отправи опасен удар от доста неудобна позиция, но изстрелът беше силен и принуди Рейдър да избие в корнер.

В 26-та минута Ботев откри резултата, Неделев центрира от фаул, а Виктор Генев отблизо от воле засече и прониза Рейдър за 0:1.

В 36-та минута Умарбаев стреля от дистанция, но Аргилашки успя да спаси.

Три минути по-късно Умарбаев центрира от фаул, Петрович засече с глава, но топката премина над вратата.

Веднага след това Ботев организира много хубава атака Па Конате проби и пусна хитро към Неделев, който стреля от границата на наказателното поле, но над вратата.

В 44-та минута Йосип Томашевич проби и опита директен удар, но топката премина покрай вратата. 

В 49-та минута Умарбаев опита да изненада Аргилашки директно от корнер, но топката не стигна до вратата Ботев и облиза външната част на мрежата. 

В 55-та минута Локомотив изравни, Илиев стреля, Янсон блокира удара му, но кълбото отиде при влезлият в началото на втората част Венсан Марсел и той простреля Аргилашки за 1:1.

Ботев отговори с подаване към Неделев в наказателното поле, но капитанът на Ботев не успя да отправи и добър удар и се контузи при изпълнението и беше заменен принудително от Тодор Неделев. 

В 74-та минута Димитър Илиев опита техничен удар извън наказателното поле, но Аргилашки внимаваше и улови.

В 76-та минута Умарбаев центрира от корнер и се опита да изненада Аргилашки, който беше затруднен, но успя да хване топката и не допусна гол директно от корнер.

В 80-та минута последва нов удар на Илиев, но отново Аргилашки улови. 

Ботев отговори с опасна атака, която достигна до Маркиньос и той отправи удар, но Рейдър успя да избие изстрела на бразилеца.

Рейдър спаси и нов удар на Маркиньос с глава.

До края на мача не се случи нищо интересно и така двата тима завършиха наравно - 1:1. 

С равенството Ботев събра 18 точки и остана лидер преди мачовете на Лудогорец и Славия, а Локомотив е 11-и със седем точки. 

Следващият петък Локомотив гостува на Берое, а Ботев приема ЦСКА 1948. 

Локомотив: Лукас Рейдър, Милош Петрович (Артур Крачун 71 мин.), Олексей Биков, Кристиан Гомис, Йосип Томашевич (Конър Руан 52 мин.), Бирсент Карагарен, Лукас Салинас (Венсан Марсел 46 мин.), Петър Витанов, Парвиз Умарбаев (Айвън Ангелов 82 мин.), Георги Минчев, Димитър Илиев 

Ботев: Георги Аргилашки, Па Конате, Самюел Супрайен, Виктор Генев, Кевин Янсон, Дилан Мертенс (Джеймс Етоо 64 мин.), Реда Рабей, Тодор Неделев (Димитър Тонев 58 мин.), Емануел Току, Маркиньос, Антоан Бароан