Старши треньорът на Локомотив Пд Бруно Акрапович беше бесен от съдийството на Ивайло Стоянов след загубата от ЦСКА с 1:2 на Лаута, дошла след спорна дузпа за червените и отменен чист гол за Локо. Акрапович нарече съдийството “Срам!”, а двубоят - “Скандален мач!”, допълвайки, че реферите са дали победата на ЦСКА.

Локомотив с мен винаги ще се справя и ще изглежда добре. Имах една тактика, но петима играчи се заразиха с корона. На другия ден с друга тактика, но още четирима играчи се заразиха. Надиграхме ЦСКА, но съдията им помагаше. Не, не им помагаше, а им даде победата. За какво говорим, когато вкарваш от дузпа, което не е дузпа, и ни отменят гол заради засада, което не е засада.

Един техен играч получава колкото целия наш отбор. Ако някой мисли, че ще събуем гащите и ще се предадем, няма да го направим. Съдията знаеше какво е положението с Локомотив и пак помага. Как може такъв съдия да свири в Първа лига. Утре навсякъде трябва да пише “Скандален мач!”. Нямам думи. Как да работя с отбора? Как да ги вдигна?, попита треньорът на Локо.

Фантастични момчета, които искаха да покажат своите качества. Да им вземат успеха по този начин е малко срамно. Изобщо не се отрази отсъствието на заразените. Вкарвахме втори гол и никой нямаше да говори за липса. Каква беше разликата с финала? Разликата беше, че днес играх с втория ни отбор, без 9 играчи. Те играха същите. Това беше разликата. Пак ще се оправим и пак ще изглеждаме добре, каза Акрапович.

Спортният директор на Локо Георги Иванов - Гонзо също обвини реферите за загубата и поясни, че заразата с коронавирус не е предизвикана от празнествата след спечелването на Купата на България. Ядосвам се, че дойде един човек, който ни взе победата. Трябва да поздравя футболистите, показаха добри неща. Нямаше дузпа, отмениха ни гол, това повлия на изхода на мача. Ситуацията с коронавируса постави нашия треньор под напрежение, но в крайна сметка футболистите-заместници се справиха. Пак казва, че не мога да си представя международен съдия да свири по този начин, каза Гонзо.

Заразата в отбора не е дошла от празненствата за спечелването на Купата на България. Имам вътрешна информация, става въпрос за една дискотека. Така че ако някой има претенции, да затворим дискотеките, каза бившият голмайстор след срещата.

Локо загуби нелепо на Лаута след драма и късен отбрат срещу ЦСКАЧервените биха с 2:1 със спорна дузпа, отмениха гол на черно-белите