Капитанът на Левски Живко Миланов изигра последния мач в кариерата. Сините отпаднаха в полуфиналите за Купата на България след 0:0 и 0:2 в първия мач срещу Локо Пд, но бе изпратен подобаващо и получи овациите на всички. След последния си мач с екипа на Левски капитанът разкри, че преди 3-4 месеца е бил диагностициран със заболяване, което засяга белия му дроб. Именно това е довело до решението му да сложи край на състезателната си кариера. 35-годишният капитан завършва с 231 мача и 12 гола с екипа на Левски, като безупречният му профасионализъм, скромността му и раздаването му на терена ще оставят трайни спомени не само у сините фенове.

Изчакахме доста време преди да обявя решението си, за да се потвърди диагнозата. Не искам да навлизам в детайли - само ще кажа, че е доброкачествено. С оглед на това, че засяга белия ми дроб трябва да се откажа от професионалния футбол, но ме увериха, че всичко ще е наред, сподели Миланов през сълзи, докато фенове скандираха името му. Докторите казаха, че е най-лекото, с което съм се отървал. Затова избрах този мач днес, за да не е приятелски. Исках така да ми свърши кариерата, когато аз спра, а не нещо да ме отказва. От днес ставам и аз фен, ще гледам отстрани. След като 25 години от живота ми са минали във футбола, най-вероятно ще се занимавам в тази дейност. Ще премисля нещата. Имал съм много хубави мигове. Казах им и на младите момчета, че най-хубавият миг беше, когато ме извикаха да тренирам с първия отбор. Само да тренирам. Те трябва да помислят повече за раздаване, отколкото за някои други странични неща, каза още любимецът на публиката на Левски.

Капитанът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев отдаде уважение на Миланов и си пожела отново съгражданите от Ботев за съперник във финала. С оттеглянето на Живко Миланов фуболът ни губи един голям професионалист. Респект за него. В първия мач надиграхме Левски, но днес благодарение на страхотния ни вратар не бяхме поставени под напрежение, ако ни бяха върнали един гол. Възползвахме се от пространствата и ги притеснявахме на контраатаки. Продължаваме на финал без допуснат гол и смятам, че това е заслужено. Нямам претенции към съдията. Никола Попов се справи почти перфектно. Начинът по който Локомотив се развива определено надминава очакванията ми. С усилията на всички футболисти и правилната работа растем с всеки изминал ден. Не става въпрос само за мъжество, а и за чисто футболните неща. Предпочитан съперник на финала за нас е Ботев, защото ЦСКА е по-класният отбор от другите два полуфиналисти. Но който и да е съперника ще оставим душите си на терена и ще се опитаме да зарадваме феновете ни, каза капитанът на Локо.