Лудогорец взе важна победа, след като надви Левски с 1:0 при подновяването на футболното първенство. Шампионите си тръгнаха с три точки от стадион "Георги Аспарухов" в дербито от 25-ия кръг на Първа лига.

Единственото попадение падна секунди след началото на второто полувреме, а негов автор стана Каули Оливейра.

С победата Лудогорец се откъсва на девет точки пред най-близкия си преследвач, а има и мач по-малко.

Левски остава без победа в шести пореден шампионатен мач (четири равенства и две загуби). За последно сините победиха на 8 декември 2019 г., като вече близо шест месеца са без успех.

Тимът на Петър Хубчев вече е и извън тройката, като има 46 точки, колкото и ЦСКА, който ще изиграе срещата си от кръга в събота. Сините бяха изпреварени от Локомотив (Пловдив), победил Етър с 2:0, с което черно-белите вече имат 49 точки и са втори.

Мачът беше първи за Левски и Лудогорец след тримесечната пауза в шампионата. И двата тима показаха качествен футбол, и високо темпо, особено преди почивката. По-големият опит на състава от Разград обаче се оказа ключът към важната победа и не позволи на сините да бъдат по-настоятелни в нито един момент, предаде „Дневник”.

С победата Лудогорец се реваншира и за отпадането в четвъртфиналите в Купата на България, когато отстъпи именно на Левски след дузпи.