Два от четирите отбора, които ще спечелят промоция за Втора лига през следващия сезон вече са ясни. Във второто ниво на българския футбол се завръща Спартак Варна, промоция спечели и амбициозният тим на Левски Лом.

Спартак Варна победи с 2:1 като гост Черноморец Балчик и си гарантира първото място в Североизточната трета лига. Два кръга преди края Спартак е с 65 точки, а Черноморец Балчик с 56.

Всичко е ясно и в Северозападната трета лига, където Левски Лом не остави шансове на конкурентите си и след успеха над Севлиево с 1:0 и на практика спечели първото място в групата. Три кръга преди края тимът от Лом е с 81 точки, а вторият Вихър Славяново е с 66 точки. 

Драматично е на юг, където до последния кръг няма да е ясно кой ще спечели промоция.

В Югоизточната трета лига всичко е в ръцете на Марица. Пловдивчани трябва да запишат две победи до края на сезона, за да спечелят промоция във Втора лига и да спечелят Югоизточната трета лига. Тимът е лидер със 77 точки, втори е Загорец също със 77 точки, но с по-лоши показатели, а трети е Черноморец със 75 точки.

В Югозападната трета лига цели четири отбора се борят за промоция. Лидер е Беласица със 74 точки и с по-добри показатели от втория Вихрен, трети е Марек със 73 точки и по-добри показатели от ФК Кюстендил, който също е със 73 точки. До края на сезона остават два кръга, но Марек има да изиграе и отложен мач, след който може да излезе начело и да спечели промоция. 

От Втора лига на този етап ще изпадне само един отбор измежду Нефтохимик или Локомотив Горна Оряховица. В момента кръг преди края Нефтохимик води с 26 точки, а Локомотив е с 25. Кариана и Витоша Бистрица, които се отказаха по средата на сезона във Втора лига ще продължат най-вероятно участието си в областните групи.