Българският младежки национал Станислав Шопов вкара първия си гол с екипа на Хееренвеен. Роденият през 2002-а година пловдивчанин се разписа от дузпа за успеха с 4:2 при гостуването на АДО Ден Хааг в първенството на дублиращите отбори.

Този път Станислав Шопов игра пред защитата като дефанзивен полузащитник и беше натоварен със задачата да изнася топката. Но не само това, той вложи много усилия в единоборствата и заслужи похвалите на треньорите си.

В днешния мач в състава на Хееренвеен започнаха 10 футболисти от първия отбор и само един от младежкия. Домакините от АДО Ден Хааг откриха обаче резултата в 23-ата минута, но 60 секунди преди края на първата част Рейн Смит изравни.

"Жълто-зелените" от Хага отново поведоха в резултата 11 минути след началото на втората част. Гостите от Хееренвеен обаче обърнаха развоя на мача в рамките на две минути. Шведите Бенджамин Нюгрен и Реми Хаял вкараха, за да стане 2:3.

В 79-ата минута съдията отсъди дузпа за Хееренвеен, след като Нюгрен влезе в наказателното поле след комбинация със Станислав Шопов и беше препънат. Българският полузащитник застана зад топката и оформи крайното 2:4.

С тази победа вторият отбор на Хееренвеен вече има три победи и едно равенство във втората фаза на шампионата на дублиращите състави.