Нова Броудкастинг Груп анонсира създаването на трети спротен канал. Той ще се казва Diema Sport 3 и на него ще се предават мачовете от Първа и Втора Бундеслига, френската Лига 1 и състезанията от Формула 1. 

Ето какво написаха от Нова Броудкастинг Груп:

На 1 юли стартира нов спортен канал в пакета DIEMA XTRA – DIEMA SPORT 3. Той ще предложи на зрителите в България премиум спортно съдържание в HD качество 24/7. В DIEMA SPORT 3 ще бъдат програмирани едни от най-оспорваните и зрелищни футболни първенства от Топ 5 на Европа – Първа и Втора Бундеслига (Fußball-Bundesliga) и Френската лига 1 (Première division), както и състезания от Формула 1.

„Придобиването на правата за мачовете от най-високото стъпало в германския клубен футбол и най-висшата дивизия във френския футбол постави необходимостта да създадем още един спортен канал. Щастливи сме да обявим, че от това лято DIEMA XTRA се разраства с четвърти HD канал. Нашата амбиция е да продължим да обогатяваме съдържанието в програмата на DIEMA XTRA, така че да предложим на зрителите най-атрактивните спортни събития в света“ - заяви Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп.