Националният отбор на България продължава без победа в евроквалификациите. Нашите паднаха като гости на Чехия с 1:2 в дебюта на Красимир Балъков като национален селекционер. В предишните  две срещи записахме безлични равенства срещу  Черна гора и Косово, който посрещаме в понеделник от 21.45 часа. В другата среща от нашата група Черна гора и Косово завършиха 1:1. Срещата бе предшествана от скандал в лагера на домакините, след като родените в Сърбия Мирко Иванич и Филип Стойкович отказаха да играят срещу косоварите. Треньорът Тумбакович също реши да се оттегли, а неговият помощник Александър Янкович също не остана на пейката. Така тимът бе воден от Миодраг Джудович и Драгойе Лекович. Така нашите се озоваха на предпоследното 4-то място с 2 точки.

В самото начало на мача Чехия - България трикольорите имаха своите две минути слава. Още във 2-та минута българите разиграха отлична атака, която мина през целия терен, топката попадна у Ивелин Попов, който центрира и нападателят Исмаил Иса с глава изпревари защитник на домакините и откри резултата. Иса бе една от изненадите в стартовия състав на Балъков заедно с младока от Черно море Мартин Минчев и младия защитник на Ботев Кристиян Димитров. Именно Димитров сгреши при изравнителния гол на чехите в 20-ата минута, когато се подхлъзна и направи шпагат, но на практика асистира за изравнителния гол на играча на Рома Патрик Шик. Чехите се окопитиха и сътвориха още куп неприятности пред вратата ни, а равенството като по чудо се запази до почивката.

След почиката Десподов смени Мартин Минчев, но това не доведе до нищо съществено. 5 минути след подновяването на играта отново Патрик Шик вкара победния гол за Чехия. Той бе изведен зад отбраната на нашите и успя да реализира, оправдавайки цената си от 42 милиона евро. До края обаче никой от нашите не успя да оправдае цената и българските надежди за ново начало. Огромни пробойни в защита, безидейна халфова линия и беззъбо нападение бялязаха дебюта на Балъков, а нашите все пак трябва да са благодарни, че си тръгнаха от Прага с минимална загуба. В самия край Кристиян Димитров имаше възможност да изравни, но не успя, а загубата боли още повече, тъй като чехите като цяло не впечатлиха. 

ЧЕХИЯ - БЪЛГАРИЯ 2:1

0:1 Иса (2)

1:1 Шик (20)

2:1 Шик (50)

ЧЕХИЯ (4-2-3-1): Томаш Вацлик, Павел Кадержабек, Марек Сухи, Онджей Челустка, Филип Новак, Томаш Сучек, Давид Павелка, Якуб Янкто, Лукаш Масопуст, Алекс Крал, Патрик Шик

БЪЛГАРИЯ (4-3-3): Николай Михайлов, Страхил Попов, Кристиян Димитров, Васил Божиков, Антон Недялков, Георги Сърмов, Кристиан Малинов, Тодор Неделев, Ивелин Попов, Мартин Минчев, Исмаил Иса

Стадион: "Дженерали Арена", Прага

Съдия: Томаш Богнар (Унгария)