Симон Кяер и Каспер Шмайхел бяха героите при ситуацията с Кристиан Ериксен. Двамата се намесиха най-адекватно в ситуацията. 

И тук трябва да направим едно много важно уточнение, защото масово хората бяха заблудени. Симон Кяер първи се притече на помощ на Кристиан Ериксен и провери дали не си и глътнал езика. Масово по медиите включително и чуждестранните се твърди, че Кяер е извадил езика на Ериксен, което не е вярно. Ериксен получи сърдечен арест и не е си гълтал езика. Въпреки това Кяер беше първият, който реагира адекватно и се опита да спаси съотборника си.

След като се притече на помощ Кяер през цялото време, когато датчаните бяха направили щит около Ериксен беше обърнат към медиците, които се опитваха да върнат към живота Кристиан Ериксен. Бранителят заедно с вратарят Каспер Шмайхел бяха първите, които отидоха да успокоят съпругата на Криситан Ериксен. 

Симон Кяер е достатъчно познат за футболните фенове, но доста години той не успяваше да намери своето място. Играел е в отборите на Палермо, Волфсбург, Рома, Лил, Фенербахче, Севиля, Аталанта, но успя да намери мястото си в Милан, където се утвърди като титуляр в последните два сезона. До момента той няма трофей в кариерата си. От 2009 е национал и има 108 мача и реализира три гола. Съотборник е с Кристиан Ериксен в националния отбор на Дания от 2010-а година. 

Каспер Шмайхел е син на легендарния вратар на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел. Той също като Кяер тръгва трудно във футбола. Дори стъпките са му по-трудни. Изиграва 8 мача за Манчестър Сити във Висшата лига, но след това продължава в ниските дивизии на Англия. До 2014-а не е играл във Висшата лига от 2008-а, когато играе за Сити. През 2014-а печели промоция с Лестър и две години по-късно тимът става изненадващо шампион във Висшата лига. Шмайхел е титулярният страж на Лестър и до днес. Национал на Дания от 2013-а година. 

"Имаме група от футболисти, които не мога да похваля достатъчно, не мога да намеря необходимите думи. Няма как да съм по-горд от тези хора, които се грижат един за друг в момент, в който толкова близък приятел е в опасност", заяви треньорът на Дания Каспер Хюлманд след случката с Ериксен. 

Въпреки всичко мачът се доигра два часа по-късно, а от УЕФА обявиха доста нагло, че не е имало когато двубоят да продължи. Определено не е важно, че Дания загуби срещата, защото човешкият живот е най-важното нещо, но датчаните имаха шанс да бъдат поне втори в групата си, но след тази загуба шансовете им дори за минаване на групата намаляха доста. 

Определено обаче случката с Ериксен обедини целия футболен свят, а бихме казали дори цял свят, защото дори и хора, които не се интересуват от футбол се поинтересуваха от случката и дадоха своята подкрепа за Ериксен.