Домакинът Германия на Евро 2024 направи 1:1 срещу Швейцария в последния си мач от група А и я спечели със 7 точки. Дан Ндойе откри в 28-та минута, но Никлас Фюлкруг изравни и спечели групата за немците.

Германия стартира по-добре двубоя и успя да вкара в 17-та минута, когато бомба на Андрих от дистанция изненада Зомер. Голът обаче беше прегледен на ВАР от съдията Орсато заради нарушение в атака на Мусиала. 

В 28-та минута минута Ремо Флойлер намери Дан Ндойе, който от дъгата на вратарското поле не сгреши за 1:0. И при този гол имаше съмнение дали ще остане, заради засада на Ндойе, но графиките показаха, че макар и доста тънко Ндойе не е бил в засада. 

В 50-та минута Мусиала отправи опасен удар, но Зомер изби.

В 84-та минута Варгас излезе сам срещу Нойер и реализира, но голът беше отменен заради засада.

В 88-та минута Джака отправи опасен изстрел, който беше избит от Нойер.

Германия стигна до равенството във втората минута от добавеното време, когато Давид Раум центрира в пеналта, а Никлас Фюлкруг успя да засече с глава за 1:1. 

В другия мач от групата Унгария победи с 1:0 Шотландия и остана в играта поне до края на груповата фаза, за да очаква дали ще продължи към елиминациите, а шотландците отпаднаха от турнира.

Двубоят предложи много битка и малко футбол. 

В 68-та минута при центриране от фаул в наказателното поле на шотландците. Вратарят Ангъс Гън излезе напред при центрирането и го боксира, но връхлетя върху Барнабаш Варга от Унгария и своя съотборник Антъни Ралстън. Двамата останаха да лежат на тревата след удара, но ситуацията с Варга беше доста тежка. Той беше изнесен на носилка и закаран с линейка в болницата. 

Ужасен инцидент на Евро 2024, напомни за кошмара с ЕриксенБарнабаш Варга пострада сериозно след сблъсък с вратаря на шотландците

В последните секунди на 10-минутното продължение Унгария успя да стигне до победата.

След бърза контра на унгарците Роланд Шалай намери в пеналта Кевин Чобот, който отблизо реализира за 1:0. 

Така в групата Германия завърши първи със 7 точки, Швейцария е на второто място с 5 точки и двата отбора продължават напред към елиминациите. Унгария е с 3 точки и ще чака развитието в групите три групи, за да видят дали ще бъдат след 4-те най-добри трети отбора и ще продължат към осминафиналите. Шотландия отпадна от шампионата, оставайки с една точка.