Германия победи с 4:2 Португалия в зрелищен мач от груповата фаза на Евро 2020 в Мюнхен. С успеха немците се завърнаха в борбата за класиране на осминафиналите на шампионата. 

Германия вкара още в петата минута, след като Госенс засече центриране на Гинтер, но попадението беше отменено след разглеждане с ВАР поради засада. 

Въпреки сериозните атаки на Германия до 15-та минута Португалия успя да откри при първата си по-сериозна възможност. Диого Жота напредна и подаде към Кристиано Роналдо, който на опразнената врата успя да реализира. 

Домакините изравниха в 35-та минута, когато Госенс центрира към Хаверц, а Рубен Диаш засече топката в собствената си врата за 1:1. 

В 39-та минута немците обърнаха резултата след нов автогол. Госенс центрира в наказателното поле, където Рафаел Герейро засече топката в собствената си врата за 2:1. 

В 51-та минута Германия вкара и трети гол, отново Госенс беше замесен при попадението, след като играчът на Аталанта подаде към Хаверц, който отблизо покачи на 3:1. 

В 61-та минута направилия страхотен мач Госенс се отличи и с гол. Той засече центриране на Кимих и направи 4:1.

В 67-та минута Португалия върна едно попадение, след като Роналдо от трудна позиция предостави топката на Жота, който от голлинията без проблем оформи крайното 4:2 за Германия.

С успеха Германия стана първият отбор победил Португалия на европейски първенства. Именно немците бяха последните, които бяха побеждавали португалците от игра на европейски шампионати на Евро 2012. Португалия след това загуби в елиминациите от Испания, но след изпълнение на дузпи. 

Така Германия се завърна в борбата за елиминациите. След изиграни два мача от групата на смъртта на Евро 2020 Франция е лидер с четири точки, Германия и Португалия са с по 3, а Унгария с една точка.

В последните мачове Германия ще играе срещу Унгария, а Франция срещу Португалия.