Турция спечели срещу Грузия с 3:1 в доста интересен мач в Дортмунд от група F на Евро 2024. Мерт Мюлдур откри, а Микаутадзе изравни. През втората част млада звезда на Турция Арда Гюлер вкара феноменален гол за 2:1, а в края Керем Актюроглу оформи крайния резултат. 

Час преди двубоя фенове на двата отбора се биха на стадиона. 

Бой по трибуните на Евро 2024 преди Турция - ГрузияДвубоят започна преди минути

В 10-та минута Айхан отправи удар, който срещна гредата.

В 25-та минута турците откриха резултата, след като пробив на Йълдъз завърши с центриране, а бранител на грузинците опита да изчисти, но прати топката право в Мерт Мюлдур, който със страхотен удар от границата на пеналта реализира за 1:0. 

Турците удариха за втори път след хубава атака, която завърши с гол на Кенан Йълдъз, който обаче беше отменен след преглед с ВАР заради засада.

В 32-та минута Кочорашвили пусна по трева към Джорджес Микаутадзе, който стреля, а турският вратар беше изненадан и грузинците изравниха, а Микаутадзе влезе в историята като първият грузинец отбелязал гол на Европейско.

Почти веднага Микаутадзе можеше да направи пълен обрат, но ударът му премина покрай вратата. 

В 57-та минута удар от фаул на Чалханоглу беше избит от Мамардашвили. 

В 66-та минута Турция успя да излезе отново напред в резултата, а младата звезда на Турцие стреля от дистанция и не остави никакви шансове на грузинския страж, вкарвайки един от най-красивите голове на Европейското от началото на шампионата - 2:1.

В 70-та минута Кочорашвили направи страхотен индивидуален пробив в наказателното поле и стреля, но изстрела срещна напречната греда. 

В 87-та минута Юсуф Язъджъ стреля опасно с глава, но ударът му беше избит.

В последните секунди Грузия можеше да изравни, но двамата от тях си попречиха кой да стреля и топката излезе в аут.

Турция оцеля в последните секунди, когато Кварцхелия отправи удар в гредата, а при добавката Акайдън изчисти в корнер. 

След корнера вратарят Мамардашвили беше излезнал в пеналта на турците, но те успяха да се справят с ъгловия удар и след контра на Керем Актюроглу той реализира на опразнената врата за крайното 3:1.

В късния мач от групата днес Португалия играе срещу Чехия.