Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, които единствени досега отказват да се оттеглят от Европейската Суперлига, обявиха официално, че не планират да го направят, но са готови за разговори с УЕФА и ФИФА за намирането на начин за реализирането на проекта. Те обаче са разочаровани от оказвания им натиск.

Снощи УЕФА обяви наказанията на останалите 9 клуба, които вече се отказаха от идеята за Суперлигата. Наказанията са най-вече финансови. Очаква се решението на УЕФА за трите клуба, като доста коментирано е, че те могат да бъдат извадени от евротурнирите в рамките на два сезона.

Ето какво пише в позицията на въпросните клубове:

"Клубовете-учредители понесоха и продължават да понасят недопустим натиск, обиди и заплахи да се откажат от проекта, направени от трети страни. Това е напълно неприемливо на фона на законите и позицията на Спортния трибунал, който вече отсъди в полза на предложението за Суперлигата, нареждайки на ФИФА и УЕФА да се въздържат пряко или косвено от каквито и да е действия, които по някакъв начин рискуват да затруднят процеса. Със съжаление отбелязваме, че нашите приятели и партньори основатели на проекта се оказаха в противоречива позиция, след като вчера подписаха редица ангажименти към УЕФА. Те действат непоследователно. Въпреки това, като се има предвид, че финансовите проблеми, които принудиха 12-те клуба да обявяват учредяването на Суперлигата, не са изчезнали, ние отново повтаряме, че за да уважаваме нашата история, за да почитаме ангажимента си към нашите заинтересовани страни и привърженици, от полза на футбола и за неговата финансова устойчивост, ние носим отговорност да действаме отговорно и упорито да търсим адекватни решения въпреки неприемливия и продължаващ натиск и заплахи от страна на УЕФА", написаха трите клуба в общо становище, което публикуваха на офиициалните си сайтове.