Националният селекционер Красимир Балъков последва президента на БФС Борислав Михайлов и също депозира оставката си на днешния Изпълком на футболната ни централа. Той е изразил солидарност с целия ръководен състав на футболния съюз, след като освен Боби, всички останали членове също хвърлиха оставките си единодушно. Вицепрезидентът на БФС Михаил Касабов поема функциите на Борислав Михайлов, след като първият вицешеф Йордан Лечков няма право, тъй като е в предизборна кампания като кандидат кмет на Сливен.

Касабов ще насрочи следващо заседание на Изпълкома, на което трябва да бъде насрочен извънреден Конгрес на БФС за избор на нов председател. Вицешефът поясни, че няма да се кандидатира за такъв, както и другият вицепрезидент Атанас Фурнаджиев. Също така на въпросния Изпълком Лечков трябва да представи нов национален селекционер. Времето е малко, има изисквания на УЕФА за срокове, трудно ще бъде, но желаещи винаги има, каза един от героите от САЩ 94.

Красимир Балъков прецени, че трябва да подаде оставка, след като цялото ръководство се оттегли. Попитайте го него дали е заради резултатите, или от съпричастност с останалите. Дано всичко това е за доброто на футбола. Футболното първенство трябва да продължи, да няма някакво напрежение, да се успокоят духовете и дай Боже да се отлепим от това дъно, заяви президентът на Славия Венци Стефанов, който е член на изпълкова. Целият Изпълком ще остане, докато не бъде избран нов. Конгресът е нещо, което не е елементарно. Надявам се, че няма да има юридически препятствия. За мен оставката е морален акт, заяви друг член на Изпълкома Камен Костадинов

 "Не оставям момчетата и не бягам от отговорност. Казах пред Изпълкома, че ако аз съм проблемът на българския футбол, веднага си подавам оставката. После си депозирах оставката, която беше приета. Вече не съм селекционер . Няма обратен път към националния отбор за мен. 

Въпреки последните резултати мога да кажа, че  с тоя материал като футболисти България може да се класира за европейско първенство. Изпробвах толкова много играчи - 38 футболисти, защото знаех, че ще играем бараж през март и исках да видя кой може да свърши работа. Преди срещата с Англия бяхме психически смачкани", заяви пред журналистите досегашният национален селекционер Красимир Балъков.