Байерн Мюнхен стана шампион за девети пореден път шампион в немската Бундеслигата. Тимът спечели трофея преди да изиграе мача си с Борусия Мьонхенгладбах. Баварците станаха шампионите, след като Борусия Дортмунд победи с 2:0 РБ Лайпциг и направи шампион Байерн и на практика. 

Байерн показа шампионски дух и победи в домакинството Борусия Мьонхенгладбах с 6:0. 

Като Робърт Левандовски вкара хеттрик и направи страхотни постижения. Левандовски вече има 292 гола за Байерн във всички турнири, а в Бундеслигата след хеттрика полякът оформи точно 200 попадения. Освен това той може да подобри рекорда на Герд Мюлер за най-много голове в рамките на един сезон в елита. Рекордът на Мюлер е от 40 попадения, а Лева има 39, но Байерн ще изиграе още два мача до края на първенството и полският таран може да подобри и този рекорд. 

Левандовски вкара попаденията си във втората, 34-та и 66-та минути от дузпа. Томас Мюлер в 23-та минута и Кингсли Коман в 44-та минута, както и Лерой Сане в 86-та минута вкараха останалите голове за немския шампион.

Байерн Мюнхен е шампион два кръга преди края със 74 точки, а на второто място е РБ Лайпциг с 64 точки. Борусия Мьонхенгладбах може да не участва дори в евротурнирите през следващия сезон. Тимът е седми с 46 точки, колкото има и осмия Унион Берлин.