Три автобуса с фенове на Ботев тръгват към София. Пред стадиона в Пловдив се събраха стотици запалянковци, като част от тях са се организирали и с личните си автомобили. По пътя те ще бъдат ескортирани от пловдивдски полицаи, научи TrafficNews.

Въпреки че за начален час на пътуването до столицата беше обявен 08:30 ч., феновете все още се събират. В столицата те ще проведат символичен протест пред посолството на Гърция. Близки и приятели на убития в Солун Тоско Бозаджийски ще настояват за справедлив процес в южната ни съседка.

"Справедливост за Тоско" продължава докато не доведем нещата до край и не получим това, за което всички се борим, а имено процес за убийците на нашия Брат. Пред сградата на посолството на Република Гърция в  София ще се проведе символичен протест с искане за разкриване на истината около убийството на Тоско Бозаджийски и справедливи наказания на виновните с цялата строгост на Закона”, пишат в официалния сайт на бултрасите под тепетата.

В същото време в България ще се прави паралелно разследване на смъртта на 28-годишния Тоско Бозаджийски. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев казусът бе прехвърлен под специален надзор на Върховната касационна прокуратура.

Припомняме, че на среща в Министерски съвет с министър-председателя Бойко Борисов и бащата на убитото лице – Георги Бозаджийски, главният прокурор Иван Гешев пое ангажимент да сезира Софийска градска прокуратура, която да прецени налице ли са данни за образуване на досъдебно производство на територията на България.

28-годишният младеж бе пребит и прегазен с кола в гръцкия град Солун след футболен мач между Арис и ПАОК.

Фенове на Ботев тръгват на протест към София, искат справедливост за ТоскоБлизки и приятели на убития в Солон Тоско Бозаджийски ще настояват за справедлив процес