Близки и приятели си взимат последно сбогом с убития в Солун футболен фен Тоско Бозаджийски. Поклонението е предвидено за утре в храм „Свето Преображение Господне“ в „Тракия“, от 13 часа. Това съобщиха групата на привържениците на клуба от Пловдив.

„Нека всички си вземем последно сбогом с това голямо ботевистко сърце! Завинаги един от нас!”, написаха привържениците в официалната си страница.

„Човекът, който беше в основата на абсолютно всички инициативи, свързани с жълто-черната идея. Той беше навсякъде - от момчето, което обикаляше с кутията за дарения на концерта Свободен Ботев, до юриста, който стана председател на Клуба на привържениците на Ботев Пловдив.  Тоско беше организатор на различните футболни турнири за фенове, раздаваше подаръци в детски градини и училища, бе автор на идеята за детската бултра коледа и седмицата на шампионите от 1967г., уреждаше всички онези незабравими екскурзии за гостуванията на Ботев, не спеше по цели нощи докато подготвяше поредната уникална хореография, а междувременно измисляше нови артикули за фен-магазина. Тоско бе в основата и на Кауза Колежа. Не пропускаше мач на Ботев и присъстваше на всяко мероприятие за почитането на паметта на нашите легенди, напуснали ни през годините. Но сега се пресели при тях.

Изминахме заедно хиляди километри, бяхме рамо до рамо по стадионите и на улицата, в радост и мъка. Ние никога няма да забравим човека, който не изневери на приятелите си, принципите си и на Ботев!

Той беше въплъщение на ботевисткия дух в най-чистата му форма!

Довиждане, Тосе - ще се видим скоро!”, споделиха привържениците от  Centrum crew.

Стотици фенове на канарчетата, приятели на 28-годишното момче, запалиха свещи и факли в памет на нелепо загиналия фен на Ботев снощи пред Колежа.

„Тоско беше прекрасен човек, отдаден на каузата Ботев. Всичко по организацията минаваше през него. Убийството му в Солун е акт на безпричинен вандализъм”, казаха феновете на жълто-черните.

Феновете за Тоско: Прекрасен човек, отдаден на каузата БотевУбийството в Солун е акт на безпричинен вандализъм, категорични са жълто-черните запалянковци

Както TrafficNews съобщи по-рано, според  първоначалните резултати от аутопсията смъртта е причинена от удара на колата. Към момента полицията е задържала трима души - двама от нападателите и водача на автомобила.

Имената на задържаните се пазят в тайна. Властите се страхуват, че техни роднини могат да бъдат нападнати за отмъщение.

Въпреки това медиите вече изнесоха информацията, че единият от арестуваните е син на висш полицай и то от Отдела за борба със спортното хулиганство.

Надеждите са, че постът, който баща му заема няма да повлияе на процеса срещу сина му.

Син на гръцки полицай е от задържаните за смъртта на Тоско26-годишната шофьорка е освободена без да и бъде повдигнато обвинение

Според юристи, които коментират случая, квалификацията е умишлено убийство, а не нещастен инцидент.