След като посети стадион Локомотив, премиерът Бойко Борисов пристигна на стадион "Христо Ботев" в компанията на министри, областния управител Дани Каназирева, кмета на Пловдив Здравко Димитров, представители на местната управа. За Колежа правителството отпусна 25 милиона лева. Той бе посрещнат от собственика на Ботев Георги Самуилов, члена на управата Ангел Палийски и фенове на канарчетата. Премиерът бе посрещнат и от жители на Белащица, които му благодариха за спирането на кариерите над селото. Поднесоха му подарък от манастир "Свети Георги".

Феновете на Ботев бурно го аплодираха. На мен ли викате или на Крушарски, пошегува се Борисов. Крушарски дойде с мен, казва - ние със Самуилов ходим заедно на мачове, показваме европейско поведение. За да има силен Ботев трябва да има и Локомотив. Изпълнихме поетия ангажимент. Вас ви назначавам за строителен надзор, обърна се премиерът към феновете. Да не стане така след няколко месеца да кажете - взеха парите, нищо не направиха, завърши той. Стадионът ще бъде завършен до година и половина, обеща собственикът на жълто-черните Георги Самуилов.

Премиерът се уреди с още един скъп клубен атрибут. Легендата на Ботев Петър Зехтински му връчи жълто-черен шал - за 25 милиона лева, пошегуваха се присъстващите. Припомняме, че на Лаута феновете на Локо му връчиха клубна тениска, а премиерът се пошегува, че струва 12 милона лева - колкото правителството отпусна за стадиона.

Посрещнаха Борисов на Лаута с тениска за 12 милионаВ края на годината ще ви поканя, да видите какво бижу ще е стадионът, обеща Крушарски