Звездите на Ботев Тодор Неделев и Кристиян Димитров остават в Ботев на този етап. Това заяви прокуристът на клуба Асен Караславов преди първата тренировка на жълто-черните за новия сезон. Имаше реален интерес към Неделев, но преценихме да не правим трансфер, предвид особеностите по договорните ни отношения с Майнц 05 за играча. Към Димитров има интерес, но няма реални запитвания, поясни Караславов, с което поне засега сложи край на спекулациите, че двамата играчи могат да напуснат канарчетата. С Марко Перван и Атанас Зехиров сме в напреднали преговори за прекратяване на договорите по взаимно съгласие. До края на седмицата ще бъдат подписани професионални договори с трима юноши от клуба, но ще ги съобщим допълнително, каза още Караславов

Ще бъдем пестеливи в селекцията – търсим един-двама човека. Не е голяма групата, но ще дадем шанс на момчета, които се представиха добре през есента. Запазихме отбора, ще даваме път на талантите ни, които показаха, че притежават много добър потенциал. Работим усилено по селекцията, но тя няма да е мащабна, каза старши треньорът Ферарио Спасов. Спокойствие в нашата професия няма, въпреки че подписахме договор. Важното е да направим добра подготовка и да създадем добър колектив. Вярвам, че пред Ботев предстоят добри дни, но не се заблуждаваме от мачовете в края н есента и знаем, че трябва много да работим. След празниците – който е излязъл от форма, бързо ще влезе. Аз съм достатъчно амбициозен човек, за да ми поставя някой цели.

На днешната първа тренировка не се явиха Димитър Пиргов, който започва учебна година в Югозападния университет, Александър Тонев по лични причини и Джонатан Перейра, който ще се присъедини по-късно.

Преди началото на първото занимание футболистите и треньорите се събраха в центъра на терена и отдадоха почит на загиналия вчера в Солун фен на Ботев Тоско Бозаджийски.