Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че ще бъде направена нова обществена поръчка за седалките на стадион "Христо Ботев". Седалките ще бъдат 18 777, а цената им ще бъде между 60 и 80 лева. Теренът ще струва 100 000 лева. 

Стадионът ще е с 4 трибуни, седалки, осветление и инфраструктура. На този етап съблекалните ще са на трибуна "Изток".

Здравко Димитров заяви още, че се надява стадионът да е готов до пролетта на 2022 година. Кметът заяви, че няма забавяне на строителството на съоръжението нито с един ден. 

"Ще имам среща и с Локомотив, помощта ще бъде реципрочна. Необходимо е да се помогне и на тях също", добави Димитров.

"Не знам откъде идва това напрежение и кой тиражира слуховете, че на стадиона ще бъдат изградени само две трибуни. В момента проектантът арх. Савов преработва проекта, за да може да се изгради стадионът така, както го искаме всички – с четири функциониращи трибуни и пълен капацитет от 18 777 места. С оглед на настоящата реалност, трудно може да се разчита на нов транш държавни средства. Още на следващата сесия на Общински съвет ще внеса предложение да се закупят с бюджетни средства нови седалки, като ще се прецени точната им спецификация, за да отговарят на изискванията на УЕФА. Реципрочно ще се дадат средства и на „Локомотив“, защото аз не деля двата отбора и щом ще даваме на единия, ще има и за другия", заяви на срещата Здравко Димитров.

Проектантът на стадион “Христо Ботев“ – арх. Георги Савов се ангажира за 2 месеца да направи допълнителните проектни разработки, на базата на които да се изготвят количествено-стойностни сметки, за които настояват от Гражданския съвет.

Илиян Филипов, управител на фирмата-изпълнител ПИМК, увери феновете, че строежът ще бъде завършен преди фиксирания краен срок от 730 дни.

"Няма ден, в който да не се работи на стадиона, ако времето позволява. Чакаме препроектирането, но и докато то тече, ние работим в части, които не са свързани с него. И преди казах, и сега ви уверявам, че до края на тази година на стадиона ще могат да се играят мачове, доколкото това зависи от нас", категоричен бе Филипов.