Ботев изигра много силен мач в гостуването си на ЦСКА, но загуби с 2:3 в драматичен мач на стадион "Българска армия". Кайседо откри в края на първото полувреме, а домакините стигна до още два гола чрез Йомов и Кайседо през втората част. Ботев обаче не се предаде и след гол на Неделев от дузпа и на Тонев стигна до 2:3 и съвсем малко не стигна на отбора да изравни.

В 11-та минута след центриране в наказателното поле на Ботев Юрген Матей отклони топката и затрудни Аргилашки, който изби в корнер.

В 14-та минута Ботев стигна до много чисто положение, след като Маркиньос беше изведен сам срещу Бусато от Па Конате, но вратарят излезе и скъса ъгъла и успя да избие удара на играча на "канарчетата".

В 32-та минута удар на Реда Рабей беше уловен от Бусато.

В 39-та минута удар на Вион беше спасен от Аргилашки.

В 42-та минута ЦСКА откри, Мазику центрира в наказателното поле, а Жорди Кайседо засече отблизо с глава и не остави шансове на Аргилашки.

В 44-та минута Ботев изпусна да изравни., Мазику сгреши и изведе Па Конате, който стреля, но Бусато спаи, а при добавката ударът на Току премина покрай вратата.

В 50-та минута на Кайседо с глава беше уловен от Аргилашки.

В 52-та Току стреля от дистанция, но Бусато улови.

В 59-та минута удар на Кайседо премина встрани от вратата на Аргилашки.

В 67-та минута Ботев вкара гол, след като Маркиньос беше изведен добре, пребори се с Матей и с хубав удар не остави шансове на Бусато, голът обаче беше отменен заради засада, а самото положение беше доста тънко и беше разгледано с ВАР, но той потвърди, че има засада. Въпреки това останаха сериозни съмнения, че бразилецът не е бил в положение на засада.

В 72-та минута ЦСКА стигна до втори гол, след като Георги Йомов стреля от дъгата на наказателното поле и не остави шансове на Аргилашки - 2:0.

Буквално секунди по-късно Жорди Кайседо напредна, влезе в наказателното поле и отправи удар, който вратарят на Ботев не успя да отрази - 3:0.

В 76-та минута Ботев получи дузпа за нарушение срещу Маркиньос в наказателното поле от страна на Юрген Матей. Първоначално съдията Георги Давидов не отсъди наказателен удар, но след консултация с ВАР реферът даде дузпа, която Тодор Неделев реализира - 3:1.

В 83-та минута Ботев успя да върне още един гол, влезлият само минути по-рано Димитър Тонев получи топката от Па Конате овладя и с хубав удар в наказателното поле вкара за 3:2.

В 87-а минута удар на Кери от фаул беше уловен от Бусато. 

В 89-та минута Току стреля с глава след центриране на Генев, но Бусато улови. 

След този мач ЦСКА изпревари Ботев и е с 22 точки, а пловдивчани останаха трети с 21 точки. 

Ботев загуби за първи път за първенство от месец август насам. 

На 25 октомври Ботев приема Лудогорец.

ЦСКА: Густаво Бусато, Иван Турицов, Юрген Матей, Томас Лам, Брадли Мазику, Тибо Вион (Амос Юга65 мин.), Карло Мухар, Греъм Кери, Георги Йомов (Карол Метс 90 + 4 мин.), Яник-Сони Вилдсхут (Йоан Баи 88 мин.), Жорди Кайседо

Ботев: Георги Аргилашки, Па Конате, Самюел Супрайен, Кевин Янсон, Виктор Генев, Николай Минков (Джеймс Ето'о 63 мин.), Емануел Току, Реда Рабей, Дилан Мертенс (Димитър Тонев 81 мин.), Тодор Неделев, Маркиньос