Феновете на Ботев изпратиха отворено писмо до кмета на Пловдив Здравко Димитров. В него те настояват стадион “Христо Ботев” да остане Общинска собственост и да не бъде отнеман от ПФК Ботев - това, което решиха на сбирката преди няколко дни в отговор на намеренията на собственика Георги Самуилов да се развали концесията и да се пристъпи към смесено дружество.

Публикуваме писмото без редакторска намеса:

ДО

КМЕТА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ

Уважаеми г-н Димитров,

По повод днешното Ви изказване, бихме искали да Ви припомним общата позиция приета от: Сдружение ПФК Ботев - съакционер в ПФК “Ботев” АД

Клуба на Привържениците на Ботев Пловдив

Обединени фракции BULTRAS

и всички неорганизирани привърженици на Ботев, присъствали на срещата ни в ДНА на 13 Ноември 2019 г., а именно:

Категорично се противопоставяме на намеренията стадион “Христо Ботев” да бъде отнет от Клуба с цел реализиране на лични интереси за сметка на Община Пловдив и ПФК Ботев.

Настояваме стадион “Христо Ботев", както и съседни имоти, към които също има заявени апетити, да останат общинска собственост в интерес на спорта, на футбола, за физическото и духовното здраве на нашите деца!

Като граждани на град Пловдив Ви приканваме на диалог в най-кратък срок!

Искаме "Колежа", но на Ботев и на п

Здравко Димитров за Колежа: Задължително ще имам среща с Георги СамуиловКметът бе посрещнат тази сутрин пред сградата на Общински съвет от феновете на футболния клуб

ловдивчани!