Броени дни преди грандиозното откриване на Пловдив 2019 - Европейска столица на културата фенове на Ботев напомниха за най-голямата си болка - недостореният стадион "Христо Ботев". Късно снощи те облепиха съоръжението с плакати. Единият от тях гаси: "Колежа иска кранове, а не празни обещания“, а вторият: "Европейска столица на културата или на спортната разруха“.

С израз на фенското недоволство се сдоби и района пред кулата за откриването на голямото събитие. На поставения там плакат пише: „Пловдив 2019 или Колежа, избирайте вие!“.

Тази вечер от 18.30 часа в хотел ИнтелКООП ще се проведе среща, организирана от Клуба на привържениците на Ботев, с участието на фракции, фенове, хора от сдружението. На нея ще бъде обсъдено подновяването на строежа на Колежа и ще бъдат набелязани мерки за по-бързото ускоряване на процеса. Припомняме, че преди известно време собственикът на Ботев Георги Самуилов обеща стадионът да е готов до пролетта на 2020 година, но не пожела да уточни кога ще стартират ремонтните работи.