Ботев (Пловдив) се наложи с 2:0 над ЦСКА София в контролна среща при дублиращите отбори. Спарингът се игра на централния стадион в град Раковски.

"Канарчетата" бяха по-добрият отбор на терена и заслужено се поздравиха с успеха. Попаденията реализираха Монир Ал Бадарин и Самуел Акере през първата част.

Още в третата минута Емануел Уме се отскубна отдясно по атаката и стреля, но вратарят на червените изби. Последва неточен удар на столичани след корнер, а в 17-ата минута удар на Точукву Ннади мина покрай целта.

В 25-ата минута Уме демонстрира своята скорост и навакса изоставане от бранител, изпревари го и шутира от 15 метра, но по земя и вратарят спаси. В 31-ата минута удар на Даниел Гичев от близка дистанция бе избит от стража с крак.

Натискът на Ботев даде нужния ефект в 34-ата минута. След многоходова акция на "канарчетата" топката се озова в Монир Ал Бадарин, който на няколко метра от вратата стреля и кълбото влетя в мрежата за радост на около 150 зрители.

След по-малко от 180 секунди "жълто-черните" стигнаха и до втори гол. Лъчезар Балтанов центрира от фаул към наказателното поле, където на задна греда Самуел Акере с летящ плонж с глава се разписа за 2:0.

След почивката в състава на Ботев бяха извършени множество смени, като с течение на времето в игра се появиха всички налични играчи. В първите минути двата тима си размениха по един опасен удар от фаул, но и в двата случая топката мина покрай вратата.

В 64-ата минута "червените" бяха близо до намаляване на резултата, но след кратко меле и удар от близо топката по чудо не влетя в мрежата. В 72-ата минута Константин Павлов се отчете с индивидуален рейд, завършил с неточен удар.

Ботев: Мартин Панев, Никола Нейчев, Костадин Татаров, Габриел Златанов, Мирослав Георгиев, Монир Ал Бадарин, Лъчезар Балтанов, Самуел Акере, Даниел Гичев, Точукву Ннади, Емануел Уме

Резерви: Йордан Костадинов, Ивайло Видев, Иван Иванов, Георги Кущинаров, Добромир Павлов, Максимилиян Симеонов, Константин Павлов, Стилян Стойчев, Никола Гелин, Димитър Балинов, Станислав Петков