Община Пловдив пусна директно договаряне за препроектирането на стадион „Христо Ботев”, нужно за получаване на  „категория 4“ на УЕФА преди старта на втория етап от строителството. Договарянето е с фирмата „Вамос” ООД, където един от съдружниците е арх. Георги Славов, който държи авторските права на проекта за стадиона. Те ще получат 475 хил. лева за дейностите.

Срещу сумата те трябва да направят  преработка в одобрената проектна документация по реда на чл. 154 от ЗУТ и упражняване на авторски надзор по време на строителството на стадиона.

Това действие на Община Пловдив идва след  искането на Гражданския съвет през месец май, които  настояха  преработка на проекта . След като той бъде готов, то Община Пловдив се очаква да пусне и обществена поръчка за строително-монтажните дейности.

В заданието за преработването на проекта  са дадени и кои секции и помещения в централната трибуна трябва да се изменят. Сред тях са преустройството на тв студията и местата за журналисти. Също така ново разпределение на скайбоксовете и ВИП помещенията.

Предвиждат се различни площи и спомагателни помещения на съблекалните и допълнителните зали. Промяна ще има и в офис помещенията, заведения и търговски площи. В заданието са дадени и нови спортни зали