Феновете на Ботев – Пловдив ще почетат паметта на Тоско Бозаджийски пред Колежа. Това съобщиха бутрасите във Фейсбук страницата на привържениците.

„Уважаеми ботевисти,
вчера жълто-черното ни семейство изгуби един от своите най-свидни братя! Нека покажем, че Тоско никога няма да бъде забравен. Всеки, който желае да почете паметта му, може да остави цвете пред централния вход на Колежа. А вечерта в 19:12 ще запалим по 1 свещ и ще запазим минута мълчание в негова памет!”, написаха жълто-черните в страницата си.

Припомняме, че Тоско Бозаджийски бе пребит и прегазен с кола в гръцкия град Солун след футболен мач между Арис и ПАОК.

Фен на Ботев загина след меле с фенове на ПАОК в Солун28-годишният Тoско е бил в Гърция по време на дербито между Арис и ПАОК

В официалния сайт на футболен клуб Ботев се появи съобщение от ръководството на пловдивския тим, в което апелират към гръцките власти за бързо и адекватно разследване на случая, около трагичния инцидент.

„ПФК Ботев Пловдив изразява своите съболезнования към близките и приятелите на убития "жълто-черен" фен в Гърция! ПФК Ботев призовава властите в Гърция за бързо разследване на трагичния случай с българина и бързото разкриване и арестуване на извършителите на това покъртително деяние!”.

Тази нощ редица привърженици на пловдивския футболен клуб изразиха съболезнования и почетоха Тоско с постове и снимки.

"Завинаги отдаден на жълто-черната идея! ЗАВИНАГИ един от нас! ЗАВИНАГИ....”, се появи в официалният сайт на обединените фенове на Ботев, последвано от снимки на младия мъж.

Жълто-черната общност в Пловдив за загиналия си брат: Завинаги един от нас!Тоско Бозаджийски бе пребит и прегазен с кола след футболен мач