Ботев ще стартира различни инициативи за събирането на нужните пари, за да не фалира клуба. На този етап Ботев се нуждае спешно от 785 000 лева до края на годината. От Сдружение Ботев призоваха за обединение в клуба в тези тежки моменти. 

Инициативите ще бъдат обявени поетапно, като най-вероятно те ще включват и продажба на виртуални билети. Сдружение ПФК Ботев Пловдив е направило екип, който работи за намирането на рекламодатели и спонсори. 

На днешната пресконференция на Сдружение Ботев стана ясно, че Ботев трябва да закупи дълг от 565 000 лева и дължи още 220 000 лева, след като бившият треньор на клуба Желко Петрович осъди клуба. 

В момента ситуацията в Ботев е много сложна, защото няма финансов благодетел, след оттеглянето на собственика Георги Самуилов. 

Акциите са в момента в притежание на Сдружение Ботев, от Сдружението заявиха, че са готови да ги дадат на всеки, който пожелае да инвестира в клуба. 

Финансовата ситуация в Ботев е много сложна, клубът може да фалираСдружение Ботев даде официална пресконференция за състоянието в клуба