Централният защитник на Ботев (Пловдив) Антоан Конте отново попадна в състава на Гвинея за квалификациите на тима за Купа на африканските нации 2025. Гвинея ще изиграе два двубоя срещу Етиопия, като и двата мача ще се състоят в Абиджан (Кот д’Ивоар).

Тимът стартира квалификационната си кампания за континенталната надпревара на Африка с две поражения- 0:1 в гостуването на Конго и 1:2 в домакинството на Танзания. Конте не взе участие в първия двубой, а втория започна като титуляр и остана на терена до 52’. 30-годишният браните вече натрупа 17 двубоя за националния отбор на Гвинея, а от началото на сезона е изиграл 12 мача за „канарчетата“.

Ботев (Пловдив) пожелава успех на Антоан Конте в изявите му с националния отбор на Гвинея.

Централният защитник на Ботев (Пловдив) Атанас Чернев ще се присъедини към младежкия национален отбор на България за европейските квалификации срещу Германия и Израел.

Тимът ще гостува в двете срещи. Първата от тях, срещу лидера в групата Германия, ще се изиграе в Регенсбург на 11 октомври. Заради размириците в Близкия Изток, двубоят с Израел ще се състои в унгарския град Гьор на 15 октомври.

Чернев започна като титуляр в победата на Ботев срещу ЦСКА 1948 от 10 кръг на първенството и записа първи минути през сезона, след като в началото му лекуваше контузия. По-рано в състава на България U21 бе повикан и офанзивният футболист на „канарчетата“ Никола Илиев.

Ботев (Пловдив) пожелава успех на Чернев и Илиев в изявите им с фланелката на България.

Мартин Ситев ще замени друг представител на Ботев (Пловдив) Емил Найденов в селекцията на България U19. Юношеският национален отбор ще проведе лагер сбор между 7 и 15 октомври и ще изиграе приятелски срещи с Молдова. Първоначално 17-годишният Нейденов получи повиквателна, но впоследствие отпадна от състава.

18-годишният дефанзивен полузащитник Ситев ще се присъедини към Ивайло Видев и Велиян Видолов за лагера. През този сезон халфът е част от втория тим на Ботев във Втора лига. Той дебютира и за първия отбор на „канарчетата“ в края на сезон 2022/23, като записа три мача, започвайки като титуляр в един от тях.

Ботев (Пловдив) пожелава успех на Ситев, Видев и Видолов в изявите им с юношеския национален отбор на България.