Легендата на Ботев Пд – Атанас Пашев – сподели пред "Мач Телеграф“ очакванията си за предстоящата среща за Купата на България срещу ЦСКА-София в София. Той заяви, че очаква "жълто-черните“ да достигнат до финала на турнира и даде своята прогноза.

"Очаквам Ботев Пд да е на финал след двата мача с ЦСКА. Видяхме, че "червените“ не показаха нищо срещу Пирин и загубиха. Ботев Пд има всички шансове да продължи напред в турнира. Не вярвам да се отрази онова 4:0 от последната среща. Не мисля, че пак ще се случи."

"В интерес на истината очаквам двата тима да излязат малко по-предпазливо в първата среща. В ЦСКА през седмицата ще има доста катаклизми след поражението от Пирин. По всяка вероятност ще влязат под напрежение срещу нас. А, когато нещата са на всяка цена, се случва обикновено точно обратното."

"Мисля, че ние ще влезем по-спокойни и по-уверени в тази среща. Напрежението ще е в ЦСКА. Добре е за нас, че първият мач е в София. Трябва да изиграем един тактически правилен мач. На реванша сме домакини и всичко ще е по-различно. Ботев Пд има силен отбор, който по нищо не отстъпва на ЦСКА“, започна Пашев.

"Заслужено спечелихме трите точки срещу Ботев Bp. По-класният отбор сме и това беше важен успех. Можеше и по-изразителен да е успехът, но и това е достатъчно. Трите точки са на лице. За мен е по-важен двубоят с "червените“."

"Вече в четири мача нямаме допуснат гол, а това е много добре. Надявам се така да продължи и срещу ЦСКА и в двата мача да не допуснем гол, а ние да вкараме един. 0:0 и 1:0 и Ботев Пд на финал. Те ще са "под пара“ и ще има напрежение."

"В Левски и ЦСКА винаги има напрежение, а при нас не е така. Винаги целта им е шампионската титла и Купата и всяка година не се получава. Дано излезем победители от двата мача за Купата. Желая успех на момчетата и на треньора."

"Душан Керкез е добър треньор, който има добри помощници. Откакто той е начело, отборът се представя все по-силно и върви във възходяща линия. Много е важно, когато играчите играят за треньора си, освен за себе си. Ако това не е така, не се получават нещата“, завърши легендата на "канарчетата“.