Нападателят на Ботев Атанас Илиев все още има шанс да стане голмайстор на елита. Голмайсторът на канарчетата реализира вчера 14-то си попадение в efbet Лига и общо 15-то от началото на сезона - Илиев се разписа и веднъж и в турнира за Купата на България. 

С този гол роденият в Добрич играч на Ботев се доближи на две попадения от лидера в класацията румънецът Клаудиу Кешерю от Лудогорец.

В момента Илиев е с 14 гола, а Кешерю е с 16. 

До края на сезона Ботев ще изиграе още два мача срещу Левски като гост и Царско село като домакин, докато Лудогорец има само една среща срещу ЦСКА 1948 като гост. В този двубой обаче се очаква Кешерю да започне като титуляр, защото най-вероятно това ще е неговият последен мач за Лудогорец, а може би и в кариерата му. 

Ако не успее да отбележи румънецът ще остане с 16 попадения, а Атанас Илиев трябва да вкара три гола до края на сезона, за да спечели приза. 

Причината е, че при равенство се гледа вторият показател - асистенциите. Кешерю има повече асистенции от играча на Ботев. Румънецът е с шест, а Илиев е с една. 

Ако успее да стане голмайстор в елита Атанас Илиев ще е първият играч на Ботев от 13 години насам, който става голмайстор на елита. За последно това направи Георги Христов, който през сезон 2007/2008 стана голмайстор с 19 попадения.