Собственикът на Ботев Антон Зингаревич даде първата си голяма пресконференция, след като пое управлението на клуба. Зингаревич говори за целите пред клуба, бюджета и стадиона. 

"За нас е важно да продължим да прогресираме постоянно. Ние смятаме, че след пет трансферни прозореца ще можем да изградим отбора, за да можем да се борим за титлата. За нас най-важното е да бъдем конкурентни на най-добрите отбори в лигата. Това не е само въпрос на тактика, но и на отборна психология. Целта за нас наистина е да печелим титлата или купата, не знаем колко време ще ни отнеме това", заяви Зингаревич за целите на Ботев в бъдеще.

"Валентич е седем месеца в клуба. Необходимо е време да се направи промяна в отбора. За сега съм доволен от това, което виждам. Знаехме, че ще ни трябва известно време. Ние знаем какъв тип футбол искаме да играем. Не е лесно да играем стила, който искаме, защото в българското първенство има прекалено много накъсвания на играта. Не е добре да се спира играта на всеки 30 секунди. Доволен съм от треньорския щаб и не смятам да правим промени. Харесаха ми някои моменти от играта, но определено трябва да подобрим някои неща. Аз смятам, че е много важно в началото да спечелим, колкото се може повече точки. Имаме шест точки от три мача и това е добър момент, за да надграждаме. Според мен до месец – месец и половина отборът ще бъде готов, за да покаже най-добрата си форма", каза руският бизнесмен за треньора Валентич и играта на Ботев.

"Стадионът е много важен за всеки клуб. Следим строежа много от близо. Истината е, че като клуб ние стоим извън този процес.  Знаем, че първата фаза на строежа трябва да приключи през този сезон и е много важно както за клуба, така и за неговите фенове да се спазят тези срокове. Срещнах се с кмета на града, за да бъда уверен, че ще се случи първата фаза. Когато тази първа фаза е приключена ще седнем на среща с кмета, за да обсъдим какво още ще трябва да се направи. Строителството продължава и средствата са осигурени. Стадион трябва да има заради клуба, феновете и града", добави Зингаревич за стадиона. 

"Когато дойдохме нашата цел беше да не изпаднем. Сега целта ни е да изграждаме отбора и да сме в първата шестица. Аз смятам, че имаме отбор, който може да бъде и по-нагоре от топ 6 в класирането. Нашата основна цел за в бъдеще ще е да играем в евротурнирите", каза още руснакът за краткосрочните цели пред отбора. 

"Това, което ме накара да гледам към Ботев е голямата история на клуба, феновете и според мен този отбор има голямо бъдеще. Аз винаги съм смятал, че задачата на един отбор е да се продават играчи в по-силни лиги. Целта е да се взимат играчи, които да бъдат развивани и след това да направят трансфер в по-силни отбори. Ситуацията беше доста трудна, когато дойдохме. Трябваше да направим мониторинг и да видим какви са задълженията на отбора и беше важно да сме сигурни, че всичко е наред. Това е причината за забавянето да поема акциите. Много съм благодарен на Сдружението, че преминаха добре преговорите. За съжаление имаше хора, които не удържаха на думата си. Въпреки това щом стоя тук пред Вас решението е взето и смятам, че можем да направим нещо положително за клуба."

"Школата е много важна за клуба. Имаме и дублиращ отбор. Ние сме доста млад отбор и даваме шанс на младите играчи да се развиват. Те трябва да се възползват от този шанс", заяви собственикът на Ботев за школата. 

"Финансовата ситуация в клуба е стабилна. Има таван на заплатите. През този сезон бюджетът на клуба е увеличен. Ако получим добра оферта, която удовлетворява клуба и играчи бихме се разделили с наш играч. Емануел Току ще стане официално играч на Ботев до 10 дни. Маркиньос ще имаме възможност да купим, когато приключи договорът му за наем", добави още Зингаревич.