Феновете на Ботев отбелязват 6 месеца от смъртта на техния брат Тоско Бозаджийски, който загина нелепо след посещение на мач в Солун. Той беше убит от ултраси на гръцкия футболен отбор ПАОК през януари тази година в гръцкия град

„Нека всички се съберем пред Колежа, за да почетем паметта му и да покажем, че Тоско никога няма да бъде забравен!”, призовават от фенклуба. Близките на Бозаджийски ще се съберат в 19:00 часа пред стадион „Христо Ботев”. 

Смъртта на българина в следствие на побой и прегазването му от минаваща кола предизвика шок сред гърците. Подобен вандалски акт не се е случвал в Гърция, написаха в обръщение към правителството привържениците на гръцките отбори и цялата общественост очаква развръзка с тежки присъди за виновните. Няколко дни след инцидента бяха задържани двама гърци, участвали в нападението. Те са под домашен арест.

Припомняме, че прокуратурата в Гърция повдигна нови обвинения срещу заподозрени в убийството. С новите обвинения станаха известни и нови факти от смъртта на фена на Ботев (Пловдив). Усилена работа на следствието доведе до идентифициране на още лица, участвали в убийството на българина.

Шофьорката на колата, която прегази Бозаджийски, беше с обвинение за причинена смърт по невнимание и напускане на мястото на катастрофата. До днес беше на свобода с парична гаранция. След няколко месеца разследване има нови доказателства. Шофьорката на лекия автомобил не е била случайно на мястото на събитието. Заедно със свой приятел, който се издирва, са давали напътствия на ултрасите къде се намира българската група. Днес тя получи обвинение за умишлено убийство и е арестувана.

В същото време са идентифицирани още 5 лица, участвали в смъртоносния побой над българина Бозаджийски. Разследващите са впечатлени, че те са на възръст от 24 до 48 години, а не фанатизирани тийнейджъри. Обвинени са в 7 престъпления, включително и незаконно притежание на оръжие. За да не се достигне до саморазправа между фенове на АРИС и обвинените, имената им не се посочват. Днес те се явиха пред прокурора с покрити лица и силна охрана.

В същото време в България се прави паралелно разследване на смъртта на 28-годишния Тоско. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев казусът бе прехвърлен под специален надзор на Върховната касационна прокуратура.

Нови обвинения за смъртта на Тоско БозаджийскиШофьорката на автомобила не е била случайно на мястото на събитието

Показаха специалния клип в памет на ТоскоТой е с трогателен текст и с уникални кадри от дрон

Майката на Тоско: Мъката е голяма, подкрепете ни!В събота се очаква протест пред посолството на Гърция