Бразилският майстор на смесените бойни изкуства Роналдо Соуза - Жакаре е дал положителен тест за коронавирус точно в навечерието на дългоочакваното събитие UFC 249 във Флорида утре от 5 часа сутринта българско време. Гвоздеят на програмата ще бъде боят между Тони Фергюсън и Джъстин Кейджи. Фергюсън трябваше да се изправи срещу световния шампион Хабиб Нурмагомедов, но руският боец нямаше възможност да пътува до САЩ заради пандемията и мачът пропадна. Сега победителят от Фергюсън - Кейджи ще се бие с Хабиб - вероятно през есента.

Галавечерта няма да бъде отменена заради положителния тест на Жакаре, а само битката му с другия ветеран Юрая Хол. Този двубой трябваше да даде начало на предварителната част от бойната карта. Спортната комисия на Флорида е дала разрешение галавечерта да се проведе по план, а малко по-късно след новината за Жакаре от UFC обявиха, че и двама от секундантите му също са с положителен тест за новия коронавирус.

Самият Жакаре е бил в изолация още с пристигането си в Джаксънвил - два дни преди да излезе положителния му тест, защото е разкрил на организаторите, че негов роднина е носител на заразата. На официалния кантар Жакаре практически за секунда бе в контакт на по-малко от два метра разстояние само с боса на UFC Дейна Уайт.