Официалното обявяване на мача между Флойд Мейуедър и Конър Макгрегър шокира света на бойните спортове. Това обаче доведе до съмнения относно това дали ирландецът изобщо ще защитава някога титлата в лека категория в UFC, тъй като парите, които печели в организацията за смесени бойни изкуства са значително по-малко спрямо възнграждението, което ще прибере след мача с Мейуедър, пише sportal.bg.

Джон Кавана, който е главен треньор на Макгрегър, направи изявление, в което сподели евентуалните бъдещи планове на боеца.

„Напоследък често ме питат дали Конър ще се бие в UFC отново. Очаквам да направи един мач до края на годината, но всички Вие знаете колко трудно е да се предскаже следващия му ход. Ако нокаутира Мейуедър в първия рунд, най-вероятно ще започнат преговори за реванш. Но аз смятам, че ще се бие в UFC през декември. Засега, обаче, сме фокусирани само и единствено върху боксовия мач", каза треньорът на SBG Ireland.

Кавана е дългогодишен треньор на Конър. Благодарение на него той спечели общо четирите титли в организациите Cage Warriors и UFC. След като покориха върховете в ММА, те успяха да се договорят за мач с непобедения американски боксов шампион. Въпреки липсата на професионален боксов опит на ирландеца, треньорът му вярва, че не са толкова големи аутсайдери, колкото всички се опитват да ги изкарат.

„Смятам, че имаме няколко преимущества пред опонента си. Конър не е класически боксьор и това може да го направи неудобен противник. Движенията му са много по-различни от на обикновените боксьори. Мейуедър се е занимавал с бокс през целия си живот и при всеки мач той се е подготвял за определени движения, които може да очаква от мъжете, застанали срещу него. Конър обаче се движи по нестандартен начин и може много умело да сменя стила си на боксиране. Той, както и всички в отбора, сме напълно уверени в победата“, коментира Кавана.

Кариерата на ирландския боец се разви по феноменален начин. За само пет години той успя от човек, който живее на социални помощи да се превърне в участник във вероятно най-доходоносния мач за всички времена в бойните спортове. С изключение на първия си мач срещу Нейт Диаз, той постигна невероятни резултати във всяко едно от влизанията си в октагона.

„Още по време на дебюта си в UFC в Швеция той каза, че до три години ще бъде шампион в две категории едновременно. Хората смятаха, че тази цел бе по-нереалистична от мач с Флойд, но ето ни сега. Всички гледат да омаловажат Конър. Дори и да спечели срещу Флойд, хората ще кажат „Да, но той никога не се би с Пакяо.“ разказва с усммивка Кавана.

Мачът срещу Мейуедър е най-голямото препятствие в кариерата на шампиона.  Американският боксьор е със статистика от четиридесет и девет победи и нула загуби на професионалния ринг. Този мач също така е невероятна възможност за него да подобри рекорда на Роки Марсиано, който в момента остава споделен между двамата.

„Няма да отидем във Вегас на двадесет и шести август само, за да генерираме парични печалби. Ще бъдем подготвени на сто процента – физически и психически. Борим се само и единствено за победа. Ще шокираме света... отново!“

Вижте ТРЕЙЛЪРА за епичния сблъсък: