Братът на Кубрат Пулев - Тервел коментира пред Нова телевизия битката между Джошуа и Пулев за световната титла в тежка категория.

"Важно е да се гледа обективно. Кубрат се бори мъжки и представи достойно България. Мачът вчера се равнява на четвъртото място на футболистите ни Световното първенство през 1994г. Професионалният бокс има развитие по време на мача. Има голяма промяна. Има тежки нокдауни включително и нокаути."

"Въпросът беше, че Кубрат не си спази стриктно тактическата задача. Нямаше нужната бързина. Кубрат не игра добре. Това са показатели, които са важни за крайния резултат. Равносметките тепърва ще ги правим. Кубрат е добре, чувства се супер и даде две допинг проби след двубоя. Душата на Кубрат е душа на войн, той не може да бъде сломен. Той игра до последно и отказа да се предаде."

"Той изкара коронавирус и три седмици не тренира. Да излезеш срещу боксьор от ранга на Джошуа, когато не си тренирал е много мъжко. Може би аз в неговата ситуация щях да откажа мача. Кубрат има подкрепа на голяма част от българите. Мога да кажа, че Джошуа беше много неуважителен към Кубрат. Джошуа го нарече с обидна дума, един истински мъж няма как да остане безразличен към това. Поведението на Джошуа не беше като на джентълмен."