Благодаря ви, че сте тук, радвам се, че толкова много хора са дошли, приятно съм изненадан, каза българският боксьор Тервел Пулев след откритата тренировка преди боксовата гала в Колодрума в събота. Ще се радвам да се видим в залата. Вашата енергия и подкрепа е много важна. Ще се постараем шоуто да бъде пълно. Не само моят мач, но и цялата програма е съставена от сериозни боксьори, допълни той. В събота Тервел ще се бие с американеца Дешон Уебстър за междуконтиненталната титла на WBA в полутежка категория, а програмата предвижда още 9 атрактивни срещи. Шоуто започва в 19 часа.

Чувствам се перфектно, има тръпка, има емоция, мачът се очаква да бъде труден, противникът е достатъчно класен, всички предпоставки за една голяма битка са налице, каза още Тервел Пулев. Той и част от останалите звезди, които ще участват в галата, показаха уменията си в мол Плаза с 5-минутни демонстрации на специално изграден ринг. Десетки фенове ги аплодираха. Първа на ринга излезе екзотичната красавица с нигерийски корен Джоана Нуамеруе, която е европейска шампионка по кикбокс, танцьорка, актриса, каскадьорка, модел, участвала в „България търси талант“ и кастинг в „Шоуто на Слави“. Освен здрави удари Джоана демонстрира и завидни танцови умения и показа нагледно, че между бокса и танца има много общи неща. Тя ще направи своя дебют на професионалния боксов ринг.

След нея излезе пловдивската надежда Пенчо Цветков. 19-годишният талант ще направи своя втори мач на профиринга, след като преди няколко седмици дебютира с победа срещу германеца Самуел Заде. Феновете видяха още украинеца Игор Шевазуцки, който показа тренировка с топка за тенис, завързана на ластик за шапката му и характерна за силната украинска школа. Също така шампионът на Нова Зеландия Патрик Майлата. Тримата тренираха с кондиционния наставник на Кубрат Пулев – Ибн Кейсън. Дойде ред и на съперника на Тервел – Дешон Уебстър, който показа уменията си със своя треньор, след което се снима с феновете. След кратка пауза се появи и Тервел Пулев, който заедно със своя треньор Михаил Таков слезе по ескалатора от втория етаж. Тервел започна със загрявка, подскачане на въже и тренировка с Таков. С него бе и Кубрат Пулев, който ще му бъде секундант по време на мача и е съорганизатор на голямото шоу в Колодрума. Кобрата и Тервел бяха наобиколени от фенове и не отказаха снимки на нито един.

Пред мен има две възможности – мач с Джошуа или мач с поляка Адам Ковнацки, ако Джошуа реши да оваканти титлата на IBF, за която съм претендент. И двамата са силни боксьори, аз съм готов за всеки. За мен не е важно срещу кого, важна е титлата, каза Кобрата.