Съперникът на световния шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа - американецът Джарел Милър е спипан с допинг. Така мачът между двамата на 1 юни в Медисън Скуеър Гардън пропада, което отваря шансове на нашия Кубрат Пулев за мач с британеца. Това трябваше да бъде дебют на Джошуа на американска земя, а предварителните продажби на билети биха всякакви рекорди. В пробата на Милър, взета на 20 март, е открито наличието на ендуробол. Това вещество се появи на Олимпиадата в Пекин през 2008 г., а година по-късно попадна в списъка на забранените вещества. Ендуроболът помага на мускулите на използват мазнини, а не въглехидрати като източник на енергия. Рекламира се като слредство за отслабване, но в същото време увеличава мускулната маса. Според специалистите употребата му може да предизвика рак. Предстои и отварянето на Б пробата. Ако и тя е положителна, мачът с Джошуа окончателно пропада.

Джошуа продължава да се готви за 1 юни. Работим по въпроса за осигуряване на друг съперник, но скоро ще има повече яснота, заяви промоутърът на британския боксьор Еди Хърн. От щаба на Милър също казаха, че скоро ще излязат с официално изявление, но Милър също се готви за 1 юни. Според Дейли Мейл най-вероятният нов противник на Джошуа е новозеландецът Джоузеф Паркър, когото британецът победи по точки, за да спечели пояса на Световната боксова организация /WBO/. Самият Паркър заяви, че е напълно готов за евентуален двубой. 

Друг вариант е българинът Кубрат Пулев, който е задължителен претендент за пояса на шампиона във версия Международна боксова федерация IBF и Джошуа трябва да проведе задължителна защита срещу него. Проблемът може да дойде оттам, че Кобрата е със замразен лиценз за Калифорния след скандала с целувката с репортерката Джени Суши. Изслушването е на 14 май и тогава нещата могат да се променят, но тази неизвестност би затруднила преговорите съ световния шампион.