Британският Дейли Мейл посвети голям материал на българския боксьор Кубрат срещу когото световният шампион Антъни Джошуа ще заложи титлите си на 20 юни на стадиона на Тотнъм в Лондон. Разбира се, ако пандемията от коронавирус не отложи мача. Изданието набляга на силните качества на Пулев и предупреждава Джошуа, че този мач няма да бъде разходка в парка и може да преобърне кариерата му с главата надолу. Ето какво се казва в материала:

Антъни Джошуа вече мисли за мегабитката с Тайсън Фюри, но има по-належаща работа и тя се казва Кубрат Пулев - Кобрата. В тежкия бокс цената на поражението може да бъде прекалено висока. Ако Джошуа се подхлъзне, трябва да забрави за славата и за световните титли. При загуба от българина, с него може да бъде свършено. Тази игра може да ти напълни джобовете със злато, но може и да отнеме цялата ти гордост. Джошуа възвърна репутацията си след реванша с Анди Руис, но поражение от Пулев би могло отново да го запокити в мрака. Кубрат е играч на световно ниво, въпреки че мнозина се чудят колко му е останало в резервоара и дали ще е достатъчно срещу по-млад и по-талантлив боксьор.

Пулев има отлична кариера с 28 победи от 29 мача, но само веднъж е имал възможност да се бие за световната титла. Доколко това е предимство или минус за Джошуа е въпрос на дебати. Един добре подготвен, мотивиран и позитивен Пулев определено би представлявал огромна опасност. Задчата на Антъни може би не е толкова опасна като тази на Фюри срещу страховития Дионтей Уайлдър, но в никакъв случай не е разходка в парка. Пулев има победи над утвърдени имена като Алесксандър Димитренко, Александър Устинов, Тони Томпсън, Дерек Чисора и Хюи Фюри и само една загуба - от Владимир Кличко през 2014 година. Дори тогава българинът демонстрира сърце и кураж и със сигурност ще създаде проблеми на Джошуа.

Кобрата не притежава помитащата нокаутираща сила, но има способността методично да разбива съперниците си с разнообразна селекция от удари. Джошуа вероятно знае, че бъгарският боксьор не притежава нещо изключително, но каквото прави - го прави адски добре. Да не забравяме и богатия му опит от аматьорския бокс. Пулев е измамно бърз, има отлична преценка за дистанция и зрава брадичка. Едно е обаче да се биеш пред 12 000 души в Арена Армеец, съвсем друго - на пълния стадион на Тотнъм. Напрежението за него ще бъде огромно, но ако успее да го понесе, Джошуа ще има трудности. Това е най-голямото предизвикателство в живота и кариерата на Кубрат и той е решен да сграбчи тази възможност.

Джошуа вероятно си мисли, че за него този мач ще бъде един обикновен бизнес - бие съперника си и продължава към титлата абсолютен световен шампион. Кобрата обаче определено може да хапе.