Новата епидемична обстановка във Великобритания доведе до нови варианти за провеждането на мача на Кубрат Пулев срещу световния шампион по бокс Антъни Джошуа. Двамата трябваше да се бият на 20 юни в Лондон, но пандемията от коронавирус отложи срещата за неопределено време. След това тя трябваше да се състои през октомври или ноември в О2 Арена в Лондон, след като правителството обяви, че през октомври ще отвори стадионите и залите за публика при ограничен капацитет. Тези планове обаче претърпяха промяна с увеличаването на заразата на Острова. Пилотните спортни събития този уикенд, на които трябваше да бъдат пуснати фенове, ще се проведат при закрити врати, а не е ясно и кога изобщо ще се пуснат зрители.

При това положение промоутърът на Джошуа Еди Хърн призна, че има вариант двубоят да се проведе пред празни трибуни. Той предложи мачът да се измести от октомври или ноември за 5 или 12 декември с надеждата тогава да бъде допусната още повече публика, но сега и това не е никак сигурно. Хърн е категоричен, че срещата трябва да се проведе до края на календарната година, тъй като последният двубой на Джошуа бе реваншът с Анди Руис на 7 декември 2019 г. и световният шампион ще натрупа цяла година без официален мач.

Сблъсъкът определено ще бъде до края на 2020 година, независимо дали пред публика или не. Новата ситуация отваря и възможности да проведем срещата в друга дестинация, тъй като има държави, които са свободни от COVID-19. Засега обаче фокусът остава Великобритания, заяви Еди Хърн.

Междувременно Кубрат Пулев е в Топ 10 на класацията в тежка категория на специализираното списание Ринг, познато като Боксовата библия. Българинът е поставен на 10-о място. Под номер 1 отново е Тайсън Фюри, следван от Антъни Джошуа. Трети е Дилиън Уайт, пред Дионтей Уайлдър, Луис Ортис, Александър Поветкин, Джоузеф Паркър, Майкъл Хънтър, Оскар Ривас и Кобрата.