Приказките за обединителен двубой в тежкия професионален бокс между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри доведоха до пълен хаос в Кралската дивизия. Появиха се информации, че двамата са се договорил за два мача през 2021 година, като дори са уточнили разпределението на парите. Преди това, до края на тази година Джошуа трябва да защитава титлата си на IBF срещу нашия Кубрат Пулев, а Фюри да проведе трети мач с Дионтей Уайлдър, за да задържи пояса на WBC.

От щаба на Кобрата заявиха, че може да сезират IBF относнно протакането от страна на Джошуа по организацията на двубоя. Той трябваше да се проведе на 20 юни в Лондон, но бе отложен заради пандемията. Все още няма дата и място на срещата, а британецът говори повече за мача с Фюри, който не е сигурен. Кубрат прикани Джошуа да се бие с него, в противен случай - да оваканти титлата и българинът да се изправи за нея срещу Чарлз Мартин.

Междувременно британецът претендентът на WBC Дилиън Уайт заведе дело срещу организацията, откъдето му бяха обещали двубой с шампиона - Фюри или Уайлдър, до февруари 2021 г. При положение, че Джошуа и Фюри уточняват две срещи догодина, това няма как да се случи и Уайт си търси правата. Според Фюри обаче делото няма да успее, защото пандемията на практика е отложила всички събития и британецът не може да има претенции за датата.

Сега се появи и нова пречка за мач Джошуа - Фюри и тя се казва - Олександър Усик. Украинецът, който отскоро е в тежката категория, е претендент на WBO и неговият щаб настояваше за мач с Джошуа още пред декември, когато британецът си върна титлите от Анди Руис. Усик твърди, че е направил компромис и е отстъпил защитата на IBF на Джошуа срещу Кобрата да се проведе преди тази на WBO. Уговорката беше Усик да се бие с победителя от мача между Антъни и Кубрат Пулев. Това означава, че Джошуа или трябва да се бие с Усик след българина, или да оваканти титлата на WBO, заяви мениджърът на Усик - Александър Красюк пред Скай Спортс. По тази линия обаче вероятно ще бъде постигнато някакво споразумение, тъй като промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, държи правата и на Усик.