Кубрат Пулев даде пресконференция преди битката срещу Франк Мир, която е главен мач в очакваната с голям интерес галавечер Triad Combat, противопоставяща боксьори с ММА бойци. Кобрата беше запитан как ще се напасне към правилата, които се различават от тези на бокса, и какви са очакванията му за двубоя.

"Малко по-различно е от бокса, но мисля, че триъгълният ринг е ОК за нас, защото също е ринг. Той е добър боец, уважавам го, но мисля, че боксът си е бокс. Аз съм подготвен отлично, мога да го набия много здраво! Тренирах с ММА бойци, имам много ММА приятели. Преди 5 - 7 години се занимавах с ММА заедно с бокса. Моят спорт е боксът, но харесвам смесените бойни изкуства. Винаги съм подготвен. Може би ще покажа какво мога.", заяви Пулев.

Кобрата и Мир ще мерят сили на специален триъгълен ринг в Арлингтън, Тексас (САЩ). Ще бъдат разрешени всички удари от бокса и част от тези в ММА. Забранени са ритниците, лактите, боят на земя и хватките за предаване.

Мир, който е голямо име в ММА-а, се изказа ласкаво за Пулев: "Смятам, че Кубрат е боксьор от световна класа. Ще дам най-доброто от себе си, така че да не се стигне до бокс, защото там той има предимство. Ще опитам да покажа, че ММА бойците сме по-добри от боксьорите", каза американецът.

Участие в галавечерта ще вземе една от най-популярните музикални групи в света - "Металика", а билетите за събитието ще струват между 50 и 300 долара.

За последно Кубрат Пулев са качи на професионалния боксов ринг на 12 декември 2020 г., когато загуби мача си за титлите на Световната боксова асоциация (WBA), на Световната боксова организация (WBO), на Международната боксова федерация (IBF) и на Международната боксова организация (IBO) срещу Антъни Джошуа. На професионалния ринг българинът има 28 победи и 2 загуби