Българският боксьор Кубрат Пулев влезе в Топ 10 на най-престижната боксова класация. Става въпрос за ранглистата на списание Ринг, наричано още Боксовата библия. Класацията се изготвя вече 95 години на базата на анализи и дебати на известни специалисти и претендира да е най-обективната. Кобрата е под номер 10 в тежката категория.

Големият българин имаше дълга кариера при аматьорите, преди да се установи в Германия и да се захване с професионален бокс. Победите срещу Александър Димитренко и Тони Томпсън го изстреляха до мач за световната титла. Загубата от Владимир Кличко бе последвана от 8 поредни победи, включително срещу Самюел Питър и Хюи Фюри, които го превърнаха в задължителен предендент за IBF. Сега му предстои мач с шампиона Антъни Джошуа, се казва в представянето на Кобрата.

На върха на класацията очаквано е Тайсън Фюри, който все още няма загуба в кариерата си. Следват Антъни Джошуа, Дилиън Уайт и Дионтей Уайлдър. Десетката допълват Луис Ортис, Анди Руис, Александър Поветкин, Джоузеф Паркър, Майкъл Хънтър и Оскар Ривас. След Кобрата са имена като Олександър Усик, Даниел Дюбоа, Филип Хргович, Агит Кабайел, които се считат за бъдещи попълнения на Топ 10.