След първия мач в Лос Анджелис, завършил наравно, британският боксьор Тайсън Фюри заяви, че Дионтей Уайлдър е човекът с най-силния удар в бокса. Преди няколко седмици обаче Фюри надигра категорично Уайлдър в Лас Вегас и сега явно не споделя мнението на мнозина, че американецът е най-големият нокаутьор в историята.

Усетих силата на Дионтей Уайлдър. Никак не е зле. Но той не може да бъде най-силният удряч в света, защото не успя да нокаутира Циганския крал, коментира Фюри. Той удря силно, удари и мен, но успях да се изправя, допълва британецът, визирайки нокдауна от първия мач в Лос Анджелис в края на 2018 година. Но няма как да направя сравнение, при положение, че не съм бил удрял от момчета като Ърни Шийвърс, Джордж Форман или Роки Марчано. Всъщност не съм сигурен, че Уайлдър удря по-силно от Владимир Кличко. Украинецът има повече победи от него и познавам силата и на неговите удари, каза Фюри за човека, когото победи по точки през 2015 година, за да стане световен шампион.

Когато си на ринга адреналинът е прекалено голям и няма как да сравняваш ударите на този или онзи. В тежканта категория всички удрят достатъчно силно, за да нокаутират всеки противник. Смятам, че при Уайлдър важна е не толкова силата, колкото бързината на ръцете му. Просто не можеш да видиш удара му. А когато си неподготвен - падаш на земята, дори да няма такава сила, коментира Фюри. Двамата с Уайлдър трябва да проведат трети мач през юли, след като американецът активира клаузата за реванш.