Вече има официални преговори за обеденитилене двубой в тежката категория на професионалния бок между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри, твърди ЕSPN. Очакваше се еветуален мач между двамата британци, които държат 4-те големи титли в кралската дивизия, да се проведе догодина, но ситуацията с пандемията от коронавирус може да ускори нещата, тъй като поставя под въпрос следващите им планирани срещи. Според американската медия намеренията си мачът Джошуа - Фюри да бъде през декември, като Саудитска Арабия е вероятна дестинация.

Фюри трябваше да играе трети двубой с Дионтей Уайлдър за титлата на WBC през юли, но срещата бе отложена за есента. ESPN твърди, че на Уайлдър ще бъде предложена огромна сума, за да се откаже от клаузата за трети мач след загубата от британеца през февруари. Джошуа пък трябва да се бие с българина Кубратн Пулев в Лондон, като мачът бе отложен от първоначалната дата 20 юни. Изгледите да се проведе през юли изглеждат нищожни, въпреки че според Британския боксов съвет тогава е вероятно да могат да се провеждат боксови срещи при определени условия. Медията не посочва как ще се процедира с Пулев, ако Фюри и Джошуа се договорят за мач през декември.

Не знаем кога може да се проведе обединителния двубой, в момента дискутираме възможните дестинации. Готвим го за края на тази или началото на следващата година, заяви промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, пред ESPN. Пред същата медия Фюри заяви, че ако парите са добри, ще се бие и на Тимбукту.