Новият световен шампион по бокс Антъни Джошуа заяви, че с нетърпение очаква следващия си мач. Той каза, че се надява отново да се бие срещу Владимир Кличко, но ако украинецът не поиска реванш, ще се изправи срещу Кубрат Пулев.

Топката е в полето на Кличко, заяви Джошуа пред Скай Спортс. Аз продължавам кариерата си. Изцало негово е решението дали да продължи или да сложи край. Каквото и да реши Владимир, всички ние ще го уважим. Ако се откаже, в действие влиза план Б – мач срещу Кубрат Пулев. Като носител на пояса на Международната боксова федерация имам задължения да се изправя срещу претендента Пулев и ще го направя. Ако се бия с Кличко би било страхотно. Ако се бия с Пулев – също ще е страхотно, коментира Джошуа.

Британецът призна, че му е странно да се готви за мач без да знае срещу кого ще играе, но заяви, че не е проблем за него. В момента тренирам, за да възвърна тайминга и ритъма си. За конкретния противник ще имам три месеца на разположение до мача, който би трябвало да бъде през ноември, каза Джошуа. Според него евентуален двубой, организиран в Лас Вегас, би накарал Кличко да се завърне отново на ринга и да поиска реванш.