Българският национален отбор зае престижното четвърто място в класирането по медали при мъжете от Европейското първенство до 22 години в Пореч, Хърватия. Нашите боксьори се представиха на много високо ниво, като спечелиха четири отличия от шампионата.

Носителят на Купа „Странджа“ Радослав Росенов донесе златен медал в категория до 60 килограма. Рами Киуан се поздрави със сребърно отличие при 75-килограмовите, а Ергюнал Себахтин (48 кг) и Николай Маринов (57 кг) грабната бронзови медали.

Това представяне донесе на България позиция в Топ 5 в крайното класиране. Лидер е Италия с 2 златни, 1 сребърен и 2 бронзови медала. На второ място е Турция (2-0-4), а третата позиция е за Украйна (1-3-2). Със същия актив като България са още Азербайджан и Грузия.

В отборното класиране нашите национали заемат пето място. Боксьорите ни са спечелили 16 точки, с една по-малко от четвъртия Грузия. Първата позиция се дели от Украйна и Турция с по 27 точки, а трети са националите на Италия с 25. На Европейското първенство взеха участие 216 боксьори от 39 държави.

На снимките са медалистите ни Радослав Росенов, Рами Киуан, Ергюнал Себахтин и Николай Маринов. Снимките са на IBA