Окръжна прокуратура - Пловдив се е самосезирала във връзка с разходването на средствата за церемонията по откриване на „Европейска столица на културата – Пловдив 2019", съобщиха от пресцентъра. 

След множество публикации и коментари в различни медии, Окръжна прокуратура-Пловдив ще проверява за евентуално извършено длъжностно престъпление, свързано с разпореждането с пари за откриването на „Европейска столица на културата – Пловдив 2019" на 12 януари 2019 година. 

Възложена е проверка на сектор „Икономическа полиция" при ОД на МВР-Пловдив, като е определен 30-дневен срок за приключването й. Подозренията са за извършено престъпление против стопанството, изразяващо се в сключване на неизгодна сделка.

Слави Трифонов: Платих за същата сцена като в Пловдив 681 хил. лева, къде е разликата до 2 млн. лева?Колко в действителност платиха градските власти за издигането на кулата в сърцето на Пловдив

Отговориха на Слави: Кулата е специално конструирана за големия откриващ спектакъл!Становище на фондация „Пловдив 2019“ относно “подвеждащи публикации в социалните мрежи за откриването на Пловдив – Европейска столица на културата“