Надявам се сега да няма нито хаос, нито криза. Това каза Томислав Дончев от ГЕРБ пред БНТ. Такава фигура като Росен Желязков да стане министър-председател, щеше да има коментари, че ГЕРБ владее служебното правителство, каза той.

Рано е да говорим за министър-председател. Списъкът е дълъг, каза Дончев.

 Никой няма да препоръчван, нека направи най-добрата преценка, да направим спокойни избори и да не разгаря политическата обстановка, така Дончев отговори на въпроса "Кой министър-председател ще препоръча на президента Радев".

 Дончев направи две сравнения за провалените разговори между ГЕРБ и ПП-ДБ - дори изящна конструкция без основа, няма как да стане здрава, каза той и риторично пита кой е виновен, ако една връзка не върви - този, който я прекратява, или този който е направил връзката невъзможна. Другата страна направи връзката невъзможна, категоричен бе той. 

Депутатът коментира, че е съгласен да се започне дискусия за реформи. Подмяната на един човек с друг не е реформа, каза той. 

Според него ГЕРБ не е жертва на ПП-ДБ и не трябва да се представят като "тънкообидни госпожици". По думите му ГЕБ иска институциите да се променят по правилния път.

Възможно е да водим разговори с надеждата подходът да е много по-балансиран. Едно правителство съществува, за да дава резултати, каза той. 

Има добри неща свършени през тези 9 месеца, напредъкът по Шенген е едно от тях, стана ясно от думите на Дончев.