„Очаквам президентът да изпълни конституционните си правомощия. Мисля, че този президент съвсем ясно е доказал, че когато има да каже нещо,  никога не се страхува да го каже”. Така действащият главен прокурор Сотир Цацаров отговори на въпроса кога Румен Радев ще подпише указа за назначаването на неговия наследник Иван Гешев.

Цацаров отбеляза, че не очаква забавяне и добави, че в случай, че кандидатурата бъде върната, процедурата ще бъде повторена, както се случи при избора на председател на Върховния административен съд. 

"От Иван Гешев очаквам да продължи това, което заедно с неговото участие през последните години. Той има голям разум да види това, което е направено до момента и това което трябва да се направи. Ние говорим много, но не за да му давам съвети, а за да работим по ежедневните си задачи", каза още Цацаров.

57 досъдебни производства за нарушения в изборите отчете Сотир ЦацаровКупуването на гласове става основно с плащане на пари, но на някои места и с пакети хранителни продукти

Ето какво още сподели Главният прокурор, след като упражни правото си на глас в Пловдив: