На заседание днес ЦИК одобри слоган, лого и първия от поредицата видеоклипове на разяснителната кампания за изборите „две в едно“ на 9 юни т.г.. Слоганът на кампанията ще е „Избираме заедно“. Така разяснителната кампания за предстоящия вот за Народно събрание и за членове на Европейския парламент може да започне още утре, считат членовете на ЦИК.

Клиповете ще бъдат излъчвани по националните  телевизии, радиостанции, информационни сайтове и интернет платформи. Всички материали ще са достъпни също през сайта и Фейсбук страницата на Комисията.

ЦИК реши също да изпрати писмо до „Информационно обслужване“ (ИО) с искане ИО да им предостави най-късно до утре предложение за визуализация на страницата на Комисията на  т.нар брояч, който да отчита оставащото време до изборите, и на активен банер, който информира за изтичащи срокове.

На днешното си заседание изборният орган гласува също образецът на електронен публичен регистър на жалбите и сигналите, подадени до Районната избирателна комисия, постановените по тях решения и указания за комплектуване на преписките по жалбите срещу решенията на РИК в изборите на 9 юни 2024 г. да е за двата вида избори.